Blog - 04 februari 2023

Op een rij: de 3 beste conversieverhogende methoden van het CDP

Geschreven doorEmma Van Alphen Onze ervaren Digital Marketeer

Het CDP, dat een afkorting is voor het Customer Data Platform, is de laatste jaren bezig aan een opmars. Een CDP is een programma dat je inzet naast je eigen website of webshop en jou in staat stelt om A/B-tests uit te voeren met bepaalde informatie die je al dan niet toont. Doel van het CDP is om potentiële klanten die twijfelen over de streep te trekken en ze over te laten gaan tot conversie.

De mogelijkheden van deze vorm van conversie optimalisatie zijn eindeloos en deze methoden hebben zich al veelvuldig bewezen in het landschap van online marketing. Als je pas reeds de beschikking hebt over een CDP, kan het wel zo prettig zijn om wat voorbeelden te hebben. Traffic Today licht er een aantal voor je uit!

Actuele bezoekers

Als je ooit een hotelreservering gedaan hebt op Booking.com, dan is deze optie je vast niet onbekend. De reserveringsgigant toont namelijk vaak hoeveel bezoekers er momenteel naar hetzelfde product aan het kijken zijn. En zeg nou zelf: bij jou als bezoeker kan dat best wel een ‘opgejaagd’ gevoel geven. Dát is precies wat ze willen bewerkstelligen, want zo drijven ze jou in het nauw om je reservering af te ronden. Experimenteer er maar eens mee op jouw webshop!

Aftellen

Aftellen is niet alleen leuk op Oudejaarsavond. Het kan ook van waarde zijn op jouw website. “Je hebt nog X minuten om je bestelling af te ronden” of “Nog X uur tot deze korting verloopt” zijn zinnen die jouw klanten best wel zenuwachtig kunnen maken, waardoor ze bang zijn om mis te grijpen. Probeer bij een specifieke klantgroep maar eens een aftelklok te tonen en bij een andere niet en bestudeer in het CDP wat het verschil in het conversieratio is.

Aantal keer gekocht

Sociale bewijslast is eveneens een daadkrachtige methode om de conversies als paddenstoelen uit de grond te laten schieten. Als je in het CDP een optie toevoegt waarbij je laat zien hoe vaak een specifiek product in de voorbije periode gekocht is, zullen bezoekers eerder overtuigd zijn van de kwaliteit van het item waar ze oren naar hebben.

cta-employee-particles
Eline staat voor je klaar!
Meer weten?

Conversie verhogen? Gebruik doelgroep segmentatie!

Vorige blog

De ins en outs over linkbuilding met Majestic, Moz en Ahrefs

Volgende blog