Blog - 19 december 2018

De mogelijkheden van een feed managementtool

Geschreven doorMarc Onze ervaren Senior Digital Marketeer

Binnen Traffic Today werken we veel met Channable: een betaalde feed management en Google Ads tool. Maar waar gebruiken we dit platform nou eigenlijk voor en wat kunnen we er allemaal mee? Advertising specialist Marc legt het uit.

Feed creatie en maatwerk aanpassingen

Met feed management tools zoals Channable kunnen feeds voor diverse platformen worden aangemaakt. Denk hierbij aan Google Shopping, Beslist.nl, Marktplaats.nl etc. Het verschil met feed plug-ins binnen jouw e-commerce omgeving zit hem in de mogelijkheden die tools zoals Channable bieden. Zo kunnen we op basis van regels productnamen, beschrijvingen en overige variabelen aanpassen. Denk hierbij aan het toevoegen van extra keywords aan jouw product titel of nieuwe variabelen per product.

Ook kunnen we op basis van regels bepalen welke producten en/of categorieën wel of niet worden opgenomen in de feed. Wil je bijvoorbeeld enkel producten met een verkoopprijs boven de 20 euro op Bol.com zetten of enkel producten met een voorraad hoger dan 5? Met Channable kan het worden ingesteld.

Per platform moeten de variabelen in channable gekoppeld worden aan de variabelen zoals die op de website staan. Bij Beslist is de variabele van de afbeeldingsurl bijvoorbeeld url_productplaatje, maar op jouw webshop is dit waarschijnlijk image_link. Dit moet eerst aan elkaar gekoppeld worden, zodat jouw producten kunnen worden uitgelezen. Ook de categorie van producten moet gekoppeld worden aan de categorie van het platform.

Marktplaats & affiliate websites

Door het gebruik van API koppelingen kunnen jouw producten direct op marktplaatsen worden gezet en automatisch worden bijgewerkt. Middels diverse regels bepaal jij zelf welke producten en/of categorieën je op bijvoorbeeld Bol.com aanbiedt. De bestellingen van marktplaatsen zoals Bol.com, Ebay en Amazon worden direct doorgestuurd naar jouw e-commerce platform.

Wanneer je de koppeling hebt gelegd, je regels hebt aangemaakt en de variabelen aan elkaar gekoppeld hebt, kan je vervolgens zien hoeveel van jouw producten klaar zijn om te worden doorgestuurd naar het platform. Ook zie je welke producten niet kunnen worden doorgezet en om welke reden deze worden afgekeurd.

Naast het genereren van verkoop via externe marktplaatsen is het ook mogelijk om jouw producten middels feeds aan te bieden op affiliate websites, zoals kieskeurig en vergelijk.nl en binnen het Google Shopping netwerk.

De feeds en API’s worden dagelijks opnieuw uitgevoerd zodat al jouw aanbod up-to-date blijft. De tijd waarop dit gebeurt kan je zelf instellen in de instellingen.

Google Ads tool

Naast het genereren van product feeds en het leggen van API koppelingen heeft Channable een handige Google Ads tool. De Google Ads tool biedt de mogelijkheid om dynamische campagnes te maken op basis van jouw productaanbod. Zo kun je bijvoorbeeld een campagne maken gericht op iedere merknaam. Per advertentiegroep één merk. Hierdoor hoef je niet handmatig advertentiegroepen te bouwen, maar wordt dit dynamisch allemaal aangemaakt.

Campagne instellingen Channable

 

Dynamische advertenties en sitelinks

Bij de diverse tabbladen die je in de afbeelding ziet worden de advertenties, zoekwoorden en overige targeting ingesteld. Ook hier heb je de mogelijkheid om diverse dynamische variabelen in te laden. Zo kun je bijvoorbeeld de producttitel dynamisch inladen in kop 1 en de prijs in kop 2. Het is mogelijk om naast reguliere tekst ook dynamische variabelen toe te voegen aan de advertentiebouwer.

Hierdoor is het mogelijk om middels een aantal advertentie templates voor al jouw producten advertenties te genereren die ook nog eens up-to-date worden gehouden middels de dynamische variabelen. Net als bij de feeds en API koppelingen kun je gebruik maken van regels om bepaalde producten uit te sluiten of variabelen te wijzigen. Hierbij kunnen we gebruik maken van een hoofd template en back up templates. Wanneer de hoofdadvertentie niet gemaakt kan worden, door bijvoorbeeld te veel tekens in de kop, wordt automatisch de back up advertentie aangemaakt. Dankzij deze mogelijkheid ben je verzekerd van advertenties in je advertentiegroep.

Template advertentie Channable

Sinds kort kunnen we ook dynamische sitelinks toevoegen aan onze dynamische Google Ads campagnes gebouwd via Channable. Dankzij dynamische sitelinks kunnen we nog relevanter zijn voor iedere zoekopdracht.

Sitelinks Channable

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen bereiken met Channable? Neem gerust eens contact met ons op.

cta-employee-particles
Marc staat voor je klaar!
Hoor het van Marc

Nieuw YouTube campagnetype; Trueview for Action

Vorige blog

Met jouw webshop naar het buitenland

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.