Blog - 16 augustus 2021

Shopify vs. Lightspeed: alle voor- en nadelen voor jou op een rijtje

Wanneer je een webshop begint zijn er een aantal afwegingen en keuzes die je moet maken. Een goed begin is een gepast webshopsysteem kiezen zoals Shopify of Lightspeed. Je kan jezelf soms wel eens verliezen in de overload aan informatie. Daarom sommen we in dit artikel de belangrijkste verschillen op en worden alle voor- en nadelen even op een rijtje gezet.

Shopify

Voordelen

De grootste voordelen van een Shopify systeem zijn de lage kosten voor alle mogelijkheden, het uitgebreid dashboard met belangrijke data en de grote keuze uit voorgeprogrammeerde thema’s. Daarnaast verkrijg je hoge conversies door goede flows. Verder is het een makkelijk systeem met drag en drop waardoor je geen technische programmeur nodig hebt. Met een Shopify systeem staat je webshop binnen een dag online.

Nadelen

Naast de voordelen zijn er ook nadelen aan een Shopify systeem verbonden. Zo heb je weinig mogelijkheden tot personalisatie en heb je geen Nederlandstalige klantenservice of persoonlijk contactpersoon. Daarnaast kan je heel beperkt een eigen code toevoegen en zijn er beperkte SEO-opties. Als laatste is het moeilijk om blogs mooi en aantrekkelijk te maken.

Kostprijs

Bij Shopify heb je de keuze tussen drie abonnementen met verschillende opties:

Het meest gekozen pakket is de basic Shopify met een omgerekende kostprijs van ongeveer € 25 per maand. Bij het duurdere pakket kan je meerdere medewerkers toevoegen op je account en heb je uitgebreidere rapportages. Naast de maandelijkse kosten moet je ook extra kosten rekenen voor het toevoegen van apps zoals e-mailmarketing. Je zal toch gemiddeld € 80 moeten rekenen om alles in gang te zetten.

Lightspeed

Voordelen

Er zijn tal van voordelen aan een Lightspeed webshopsysteem. Je kan het enorm snel inrichten en dezelfde dag nog starten. Daarnaast is het een eenvoudig systeem met drag en drop waardoor het door iedereen gebruikt kan worden. Het is ook geschikt voor grotere webshops met meer dan 10.000 producten. Verder heb je keuze uit voorgeprogrammeerde thema’s, is het geschikt voor omnichannel marketing en is het volledig geoptimaliseerd voor hoge conversies. Met een Lightspeed systeem heb je een Nederlandse ondersteuning en een persoonlijk contactpersoon waardoor je mogelijke problemen makkelijk kan oplossen. Als laatste is het systeem makkelijk te koppelen aan andere voorraadsystemen en is het megasnel door de eigen hosting van Lightspeed.

Nadelen

Naast de verschillende voordelen zijn er ook enkele nadelen aan een Lightspeed systeem. Zo is er een hogere startprijs, een thema dat niet gemakkelijk aan te passen is en een onaantrekkelijk format voor blogs. Daarnaast is het niet aan te raden om een eigen code toe te voegen.

Kostprijs

De prijs van Lightspeed ligt een stukje hoger. Vanaf € 89 per maand heb je al een advanced account voor 5000 productvarianten en 3 gebruikersaccounts. Je kan daarnaast kiezen om een Lightspeed Retail toe te voegen vanaf € 79 per maand.

Maak je keuze samen met Traffic Today

Heb je een keuze kunnen maken of helemaal niet? Contacteer ons gerust voor meer informatie of stel al jouw vragen. Samen bekijken we waar jouw website nood aan heeft en kiezen we het geschikte systeem voor je webshop.

cta-employee-particles
Arnaud staat voor je klaar!
Vragen over Shopify of Lightspeed?

Hoe zet je het STDC-model het beste in voor een remarketingstrategie?

Vorige blog

Een content strategie maken: hoe pak je dit aan?

Volgende blog

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.