Instagram

Zoals iedereen wel weet, is Instagram marketing een vorm van online marketing via social media. Dankzij het grote netwerk van Instagram is het een platform dat geschikt is voor vrijwel iedereen. Wil jij aan je bedrijf bouwen? Geef het dan een persoonlijk gezicht en zet Instagram marketing in.

De voordelen van Instagram

  • Groot bereik
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Ook geschikt voor korte filmpjes
  • Vergroot je zichtbaarheid
  • Resultaten zijn meetbaar
  • Genereert traffic naar je website

Hoe zet je Instagram in voor zakelijk succes?

Het ontbreekt je aan tijd en kennis of de inspiratie is ver te zoeken. En heb je eens een bericht geplaatst, komen er niet veel likes of reacties. Klinkt dit je bekend in de oren? Laat Instagram marketing uitbesteden aan professionals. Het is al weer van 2010 geleden dat Instagram het levenslicht zag. Steeds meer bedrijven zetten Instagram in om in contact te komen en blijven met klanten en potentiele klanten. Het engagement percentage ligt door het gebruik van de visuele content hoger dan bij andere platformen. Maar de vraag luidt: hoe zet je Instagram nou succesvol in voor zakelijk gebruik?

Dit is hoe we het toepassen
Cases

Bekijk alle cases

En lees hoe we voor onze klanten meer online succes behalen

Instagram

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van Instagram zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

Waar is het allemaal om draait is beeldgebruik. Mooie plaatjes dus. Ook de caption en hashtags mogen niet vergeten worden. Ons advies luidt altijd: echt is beter. Gebruik dus originele en oprechte foto’s. Het doel is de interesse wekken en ervoor zorgen dat de doelgroep zich verbonden voelt met jouw merk/bedrijf. Elke post moet uitstralen waar jouw bedrijf voor staat.

Woorden op foto’s kunnen beter vermeden worden. Tekst voeg je juist toe onder de foto of door gebruik te maken van hashtags. Let op, een overkill aan hashtags is geen goed idee. Het is de kunst om relevante hashtags te gebruiken. Hierdoor wordt je post vindbaar gemaakt voor de mensen die je nog niet volgen. Zoekt iemand op jouw caption, dan komt jouw foto naar voren. Als deze genoeg triggert kan dat een volgverzoek opleveren.

Zorg daarnaast voor herkenbare elementen in je post. Dit wordt onthouden door (potentiële) klanten. Om de interactie te bevorderen is je persoonlijke kant laten zien ook goed. Denk hierbij aan een kijkje achter de schermen, het voorstellen van medewerkers of gebruik humor en laat missers zien. Ook inspelen op actuele thema´s om content te creëren is aan te raden!

Timing is everything

Voor je Instagram strategie is de juiste timing misschien wel een van de belangrijkste punten. Wist je dat ieder sociaal medium een zogenoemde perfecte post-tijd heeft? Wij bedenken, schrijven en plaatsen berichten voor Instagram precies op het juiste moment, maar dit kan ook voor andere kanalen, zoals Facebook, LinkedIn en Pinterest.

Instagram marketing optimaal inzetten?

Wij houden Instagram voor je bij, zoeken fans en zorgen ervoor dat jouw foto’s en video’s maximaal bereik krijgen. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak en we geven je graag wat Instagram tips voor jouw bedrijf.

Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.