Influencer marketing

Influencer marketing is de afgelopen jaren onmisbaar geworden voor bedrijven. Influencer marketing kan je eigenlijk vergelijken met mond-aan-mondreclame. Vroeger werd de mens al beïnvloed door de leider, tegenwoordig is dit verplaatst naar het online kanaal. De kracht van social media wordt hierdoor nog meer duidelijk. Influencers zijn actief op sociale media en inspireren hun volgers. Er worden verschillende soorten content gecreëerd en de influencer deelt deze met de volgers.

De voordelen van influencer marketing

  • Influencer marketing is vaak geloofwaardiger
  • Meer naamsbekendheid
  • Perfect om specifieke niches aan te spreken
  • Influencers worden als expert gezien
  • Gemakkelijk bereik van je doelgroep
  • Relatief goedkope vorm van marketing

Door de kracht van een influencer, kan een specifieke doelgroep bereikt worden. Door de toename van het gebruik van social media, neemt ook het aantal influencers toe. En elke influencers heeft een eigen specialisme. Hierdoor kan er een specifieke doelgroep aangesproken worden, die geïnteresseerd is in dergelijke onderwerpen. Door de sterke band die influencers met hun volgers hebben opgebouwd, kan er online zichtbaarheid gegenereerd worden voor een product of een dienst. Daarnaast kunnen volgers aangezet worden door het aanzetten van actie, zoals voor het doen van een aankoop.

Influencer marketing

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van influencer marketing zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

Een persoonlijke band met volgers

Doordat een influencer een band opbouwt met zijn of haar volgers, kan hij of zij een persoonlijke mening delen met zijn/haar volgers, en dit is waardevol voor online marketing. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 84% van de consumenten een aanbeveling van familie en vrienden als invloedrijk en betrouwbaar zien. Content dat door influencers wordt geschreven komt door de intensieve band met volgers dus betrouwbaar over. Een bijkomend voordeel is dat consumenten zich gemakkelijker met een influencer kunnen identificeren dan met bijvoorbeeld een model in een reclame.

Meer informatie?

Door gebruik te maken van de juiste influencers in de juiste branche, kan tot de kern van de doelgroep worden gekomen. De band die consumenten hebben met influencers hebben daarnaast een positief effect op het vertrouwen van de content, waardoor consumenten sneller over zullen gaan tot actie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van influencer marketing voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag wat we allemaal voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.