Kies voor

Usability testing

Wil jij de user experience verbeteren van jouw website? Bij Traffic Today begrijpen we het belangrijk UX is. Daarom hebben wij een testpanel opgezet dat jouw website onder de loep neemt en verbeterpunten in kaart brengt.

Het testpanel van Traffic Today voert diverse opdrachten uit om in kaart te brengen hoe jouw website er nu uitziet en wat er beter kan. Om een goed advies uit te kunnen brengen voeren we verschillende stappen uit.

De voordelen van een testpanel

 • Verbeteren van de user experience van jouw website
 • Een verhoging van de conversieratio op basis van testen
 • Testen draaien met jouw doelgroep
 • Je weet wat de bezoeker écht wil
 • Mogelijkheid tot testen op verschillende device
 • Direct inzicht in verbeterpunten

1. Waar ligt het probleem en wat is het doel?

Stap één is inventariseren wat relevante informatie is. In een gesprek met jou komen de volgende punten aan bod:

 • Soorten producten: welke diensten of producten worden er aangeboden via de website of webshop?
 • Devices: via welke apparaten wordt de website bezocht?
 • Analyses: het signaleren van alle problemen
 • In kaart brengen van de customer journey: het traject en alle contactpunten die een prospect aflegt om een aankoop te verrichten
 • Funnel opzetten: waar ligt het probleem?
Usability testing

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van een testpanel zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

2. Testscript

Nadat het bovenstaande in kaart is gebracht, is het tijd om testscripts op te stellen. We werken met testscripts om ervoor te zorgen dat alle tests volgens een bepaalde logica verlopen. Elke tester krijgt een bepaalde opdracht die hij of zij moet uitvoeren. Er wordt hardop uitgesproken tegen welke punten de tester aanloopt. Er zijn diverse mensen die een opdracht uitvoeren, om zoveel mogelijk input te krijgen.

3. Uitvoeren

Tijdens de opdracht worden de opmerkingen van de tester genoteerd en worden de bewegingen geanalyseerd. Na de test wordt er samen met de tester door de website heen gelopen en moet diegene een aantal vragen beantwoorden. Deze vragen worden opgesteld aan de hand van de inventarisatie.

4. Actiepunten en advies

Er wordt een lijst gecreëerd met actiepunten. Hier staan de punten in die de conversie van de website kunnen verhogen op basis van de testen. We geven advies aan jou over hoe het beter kan en doen eventueel een aantal grafische aanpassingen.

5. Implementatie

Als er actiepunten zijn ontstaan, kan de implementatie beginnen. Hierbij kunnen de actiepunten eerst getest worden, of meteen worden doorgevoerd. Daarbij stellen we samen met jou de vraag welke van beide methodes het meest interessant is.

Waarom kiezen voor het testpanel van Traffic Today?

Het kiezen voor het testpanel van Traffic Today levert diverse voordelen op. In de praktijk zien we dat nadat er een user test is uitgevoerd, de conversieratio omhoog gaat en er meer offerteaanvragen of bestellingen worden gedaan. Laat jouw website dus beoordelen door ons testpanel. Wil je hier meer over weten of zie je een afspraak wel zitten? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.