Blog - 13 oktober 2023

Black hat SEO: dit betekent het (+ voorbeelden)

Geschreven doorPim Onze ervaren Content Marketeer

Black hat SEO: dit betekent het

Regels zijn er om gebroken te worden, zegt men weleens gekscherend. Er zijn genoeg markten of gevallen waar je daar mogelijk mee wegkomt, maar in de SEO wereld kun je hier hard voor worden afgestraft. Black hat SEO, zoals deze illegale vorm van SEO genoemd wordt, kan je daarmee duur komen te staan. In de beginjaren van het internet kon je nog weleens wegkomen met black hat SEO. Echter worden zoekmachines steeds slimmer, waardoor deze technieken eerder kwaad doen dan goed. Een complete uitleg over black hat SEO lees je verderop in dit blog.

Wat is black hat SEO?

De betekenis van black hat SEO luidt als volgt:

Black hat SEO is een SEO techniek waarmee een webshop of website de zoekresultatenpagina op illegale wijze probeert te beïnvloeden, met als voornaamste doel om hoger gevonden te worden op één of meerdere termen. Het bedrijven van black hat SEO kan resulteren in straffen van Google of volledige verbanning uit de resultaten op bepaalde termen.

Voorbeelden van black hat SEO technieken

We moedigen je niet aan om black hat SEO technieken toe te passen. Integendeel, want Traffic Today wil je met dit blog vooral waarschuwen voor de gevaren ervan. Laat de volgende black hat SEO technieken daarom goed op je inwerken, want misschien ben je je er wel helemaal niet bewust van.

#1 – Link farming

Link farming is een black hat SEO-techniek waarbij websites op onnatuurlijke wijze links met elkaar uitwisselen, ongeacht de relevantie of kwaliteit van de inhoud. Het doel is om de zoekmachinepositie te verbeteren door de indruk te wekken dat de website populair is, maar het is in strijd met de richtlijnen van zoekmachines.

#2 – Cloaking

Er is ook sprake van black hat SEO als je aan cloaking doet. Bij cloaking wijkt de informatie die je aanbiedt bij de ‘spider’ af ten opzichte van de informatie die de gebruiker te zien krijgt. Vaak wordt het visuele deel (de tekst) vervangen door een afbeelding.

#3 – Neprecensies schrijven

Google hecht steeds meer waarde aan de autoriteit. Daarbij kijkt de zoekmachine soms ook naar de recensies. En als je tientallen neprecensies laat schrijven, kan dat ook als black hat SEO beoordeeld worden.

#4 – Keyword stuffing

Keyword stuffing is één van de bekendere vormen van black hat SEO. Hierbij prop je zoveel (dezelfde) zoekwoorden in een tekst in de hoop dat Google je beloont met een hoge positie. Vroeger werden de zoekwoorden nog weleens onderaan de pagina in het wit gezet, zodat dit niet zichtbaar was voor de bezoeker.

Verschil black hat SEO en white hat SEO

White hat SEO is in tegenstelling tot black hat SEO een legale vorm van zoekmachine optimalisatie. Deze technieken zijn niet in strijd met het beleid van Google, Yahoo of Bing. Het belangrijkste verschil tussen black hat SEO en white hat SEO, is het feit dat de als tweede genoemde techniek resultaat biedt voor de lange termijn. Daarmee is white hat SEO gericht op organische groei waar je lang de vluchten van plukt.

Hulp bij white hat SEO?

Wil je groeien met white hat SEO methodes, maar beschik je niet over de juiste knowhow? Schakel dan de hulp van Traffic Today in! Bij ons kun je zo beginnen.

Deliverability: de KPI van de e-mailmarketeer

Vorige blog

Wat is een lead magnet? (+ 35 voorbeelden)

Volgende blog
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.