Dit is hoe we het doen

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zorg dat jouw website optimaal vindbaar is in Google met zoekmachine optimalisatie.

Wil je met je website of webshop een hogere positie behalen in de zoekresultaten van Google? Laat de zoekmachine optimalisatie van jouw domein dan over aan onze experts. Met behulp van technische optimalisatie, de juiste content, linkbuilding, lokale SEO, social media en conversie-optimalisatie wordt de kwaliteit en de autoriteit van je domein verbeterd en kom jij hoger in Google.

Vraag het Julie Onze ervaren Digital Marketeer | Teamlead

Zoekmachine optimalisatie is een proces dat bijna dagelijks aan verandering blootgesteld wordt. Een betrouwbare partner die constant in de gaten houdt of alles goed gaat, is dan ook een must voor ieder bedrijf. Wij zijn die partner! In plaats van aarzelend aan de kant staan af te wachten, wagen we samen met jou liever direct de sprong in het diepe en duiken we de informatie op die bij jou ontbreekt.

Maandenlange analyses uitvoeren voordat we van start gaan, is niet de aanpak waar Traffic Today voor staat. Recht voor zijn raap, met de doelen in het vizier: that’s what we stand for. Aan de hand van deze resultaatgerichte aanpak, gaan we voor jou aan de slag. Op welk gebied van zoekmachine optimalisatie we dat doen, bepaal jij samen met één van onze marketing specialisten. Ben je klaar om te knallen? 🔥

Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat is jouw potentieel?

Nullam non odio tortor. Nullam at condimentum leo, vel dapibus arcu. Proin magna nunc, vehicula eget venenatis molestie, luctus aliquet sem.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maximale omzetgroei

Mede dankzij ons plan van aanpak, dat zich meermaals bewezen heeft, hebben wij impact kunnen teweegbrengen met onze zoekmachine optimalisatie strategie. Hierdoor hebben wij klanten laten groeien tot webshops die niet meer zijn weg te denken uit de wereld van e-commerce.

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

  • Hoger in de zoekresultaten
  • Betere vindbaarheid
  • Meer organisch verkeer naar je website
  • Hogere gebruiksvriendelijkheid voor gebruikers
  • Meer bezoekers, leads en conversies
  • Meer relevantie voor je bezoekers
Zoekmachine optimalisatie

Benieuwd geworden hoe we jou hoger in Google krijgen?

Google maakt gebruik van een algoritme om waarde toe te kennen aan websites. Er zijn meer dan 200 factoren die hierin meespelen. Aan de hand van deze factoren kent Google je website een bepaalde ranking toe. Traffic Today is dagelijks bezig met de ontwikkelingen op het gebied van SEO en Google is continu bezig om het algoritme te optimaliseren.

Om voorop te (blijven) lopen op het gebied van zoekmachine optimalisatie is het belangrijk om nieuwe ontwikkelingen tijdig te signaleren om zo de concurrentie te slim af te zijn. Gelukkig weten we bij Traffic Today hoe we moeten blijven voldoen aan de veranderende eisen van Google door voortdurend wijzigingen door te voeren op het gebied van techniek, content en linkbuilding.

Brochure

EXPERTISE

SEO Whitepaper

Hoger gevonden worden met jouw website of webshop, gaat niet vanzelf. Daarvoor zul je toch echt wat bergen moeten verzetten. Traffic Today blinkt uit in zoekmachine optimalisatie en weet precies welke elementen nodig zijn om betere posities voor jou in Google en Bing te genereren. Om je alvast wat inzichten te bieden hoe een goede SEO strategie eruitziet, kun je deze whitepaper over zoekmachine optimalisatie gratis downloaden.

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

🔎 Wat is zoekmachine optimalisatie?

Bij zoekmachine optimalisatie wordt de website verbeterd zodat deze beter vindbaar wordt in de zoekmachine. Binnen deze optimalisatie vallen onder andere de content op de website, de techniek van de website en de autoriteit van de website. Door de verbeteringen in Google, zal de website beter zichtbaar zijn in de organische zoekresultaten. De volgende diensten vallen bij ons onder zoekmachine optimalisatie: content optimalisatie, technische optimalisatie, linkbuilding, conversieoptimalisatie, on-page optimalisatie en online strategie.

📊 Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Vraag je je af wat het verschil is tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren? Het grote verschil met SEA (zoekmachine advertising) is dat je bij SEO een hoge plek in de zoekresultaten moet verdienen door de juiste werkzaamheden te verrichten. Met SEA koop je een plek in de resultaten, waar dus minder werkzaamheden voor nodig zijn. Zoekmachine optimalisatie is hard werken, maar Traffic Today weet wat nodig is om een mooie positie te behalen voor jouw bedrijf. We helpen je graag om hoger te ranken met de juiste tools!

💸 Wat kost zoekmachine optimalisatie?

De kosten van het uitbesteden van zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren. Wij kunnen zowel ondersteunende werkzaamheden uitvoeren als de online strategie voeren. Zoekmachine optimalisatie is een continu proces, waarin we maandelijks werkzaamheden voor moeten uitvoeren. Op deze manier kan er een stabiele positie in Google worden gerealiseerd. Wij werken voor klanten met een marketingbudget van minimaal €750 per maand. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze adviseur over de kosten.

📌 Wat is het doel van zoekmachine optimalisatie?

Het doel van zoekmachine optimalisatie is groeien in de organische zoekresultaten van Google door structuur optimalisaties door te voeren. Deze optimalisaties voeren we uit rondom content, techniek en linkbuilding. Door de beste content te schrijven, de techniek van de website ideaal in te richten én de domeinwaarde van de website te verhogen, zal jouw website steeds beter scoren in de zoekresultaten.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Voor iedere webshop of website geldt dat het verkeer dat via de organische zoekresultaten binnenkomt veruit het meest rendabel is. Bij Traffic Today streven we er dan ook naar om middels zoekmachine optimalisatie ten minste een aandeel van 50% te behalen van de totale verkeer. Voor minder doen we het niet, voor meer wel. Om organisch goed gevonden te worden en dus dit aandeel te bereiken, dient je zoekmachine optimalisatie (SEO) eerst goed op orde te zijn.

We vinden dit minimale aandeel van 50% belangrijk omdat dit investeringsruimte geeft voor verdere groei. Door jaar in jaar uit met dezelfde euro’s meer omzetgroei te genereren, kunnen we een duurzame omzetgroei realiseren waarmee de gemiddelde marketingbudgetten ten opzichte van de omzet onder controle blijven.

Wij hebben een groot SEO-team aan boord dat een breed aanbod aan verschillende takken van SEO beheerst. Onze specialisten hebben geen uitgebreide rapporten nodig om de koers te bepalen, maar kunnen direct van start. Hierbij werken we niet volgens een standaardprocedure of pakket, maar kijken we altijd welke SEO-dienst(en) geschikt zijn voor jouw website of webshop. Op die manier zorgen we ervoor dat onze dienstverlening naadloos aansluit op jouw doelstelling.

Zoveel mogelijk resultaat bereiken binnen de voorop gestelde termijnen, dat is waar we ons iedere dag voor inzetten. Je kan er dan ook op rekenen dat we onze kennis van SEO en zoekmachine optimalisatie maximaal inzetten om jouw bedrijf te helpen groeien.

Je wordt gekoppeld aan een vaste projectmanager waardoor je altijd een vast aanspreekpunt hebt. Ook ontvang je maandelijks een statusupdate en voortgangsrapport waarmee je grip houdt op de werkzaamheden die we voor je uitvoeren. Volledige transparantie dus!

cta-employee-particles
Julie staat voor je klaar!
Jouw website verbeteren voor zoekmachines?

Julie vertelt je er graag meer over!

CASES

Lees ook dit succesverhaal

Dentius

DigitalGrowthTogether

Google is een veelgebruikte zoekmachine; 90% van de gebruikers maakt gebruikt van Google als zoekmachine. Het is daarom belangrijk om een goede organische positie in Google te bemachtigen, om je online vindbaarheid te verbeteren. Daarbij komt dat de kans op een aanvraag of een conversie hoger is bij een webshop of website die hoog in de organische zoekresultaten staan. Waar wacht je nog op?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd, zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in zoekmachines. Door je website te optimaliseren wordt deze steeds relevanter voor Google en zal deze hoger gaan scoren bij relevante zoektermen. Betere posities in Google vergroten de kans op meer bezoekers, aanvragen en conversies. Onze SEO specialisten kijken graag met je mee op welke manier jouw website het beste geoptimaliseerd kan worden.

26 SCNDS

In onze online rubriek 26 SCNDS krijgen onze marketeers beperkt de tijd om een marketingterm uit te leggen. Head of Innovation bij Traffic Today, Roy van der Zaag, krijgt in deze video de term Core Web Vitals voorgeschoteld.

Wat valt er onder zoekmachine optimalisatie?

SEO is een verzamelnaam. Om organische resultaten te behalen die zo sterk als mogelijk zijn – en dus om de vindbaarheid van je website te verbeteren – houdt Traffic Today zich bezig met verschillende werkzaamheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Hoe werkt Google nou precies? Hieronder lichten we deze zoekmachine optimalisatie werkzaamheden toe.

Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Technical SEO

De spider van Google crawlt door je website heen. Het is belangrijk dat de spider van Google jouw website zo goed mogelijk kan uitlezen en begrijpen. Daarvoor moet de techniek van jouw website of webshop in orde zijn. De techniek achter de website of webshop is dan ook het fundament voor zoekmachine optimalisatie. Wij analyseren de website of webshop vanaf de basis en brengen vervolgens verbeterpunten in kaart. Deze verbeterpunten worden, indien mogelijk, door Traffic Today uitgevoerd. Up-to-date techniek is dan ook de basis van een sterke zoekmachine optimalisatie campagne.

Met tools zoals Screaming Frog analyseert Traffic Today aan het begin van het traject standaard de website op duplicaties, redirects, sitemaps, gebroken links, robots.txt en response codes. Als dit goed staat (op voorwaarde dat de code ook schoon is), kunnen we spreken van een goede basis, al zijn we er dan nog niet.

Naast de website technisch strak neerzetten om vindbaar te zijn in zoekmachines, zijn er ook technische aspecten die door Traffic Today opgepakt kunnen worden om meer inzicht te krijgen in data. Zo kunnen conversiemogelijkheden binnen de website meetbaar worden gemaakt. Denk hierbij aan het bijhouden van de formulieren die worden ingevuld tot aan het bijhouden van downloads of het bijhouden van het aantal bekeken YouTube video’s dat zich op de website bevindt. Door het plaatsen en koppelen van scripts kunnen bijvoorbeeld AdWords biedingen worden geautomatiseerd. Wil je helemaal de diepte in gaan? Dan laten we de biedingen aanpassen op basis van weerdata die vanuit de website wordt bijgehouden per bezoeker en wordt doorgeschoten naar Google Analytics.

Contentmarketing

Content

Om je doelgroep te bereiken is het belangrijk te weten waar de doelgroep naar op zoek is. Traffic Today kijkt naar de trends in de markt, zoekvolumes van specifieke keywords, de concurrentie en vele andere data die van belang is om sterke content te creëren. Sterke kwalitatieve content, gericht op zoekmachine optimalisatie, is onmisbaar voor een SEO campagne.

Traffic Today heeft ervaren SEO tekstschrijvers in dienst die precies weten hoe ze jouw webteksten optimaal moeten inrichten. Daarnaast is het mogelijk en zeer gebruikelijk dat eigen medewerkers de content creëren. Jij en je collega’s staan immers het dichtst bij het bedrijf en weten de identiteit van het bedrijf als geen ander te omschrijven. Wordt de content door het bedrijf zelf aangeleverd, dan staat Traffic Today je bij in het adviseren over de onderwerpen, zoektermen, de contentplanning, de contentpresentatie en meer.

Linkbuilding

Links zijn nog altijd een belangrijk onderdeel voor Google om waarde toe te kennen aan een website. Het aantal verwijzingen naar een website of pagina is een meter voor de populariteit van die website. Er zijn verschillende indicatoren voor een sterk linkprofiel van een website. Relevantie en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste pijlers die Traffic Today hanteert bij het uitvoeren van linkbuilding werkzaamheden voor zoekmachine optimalisatie.

Pim-Marc

Local SEO

Lokale SEO is een belangrijk onderdeel geworden binnen Google. Door de opkomst van het mobiele zoekverkeer is het aanduiden van de exacte locatie van een bedrijf steeds relevanter. Google wil iemand die in de stad op zijn smartphone naar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde winkel zoekt. Om dit te realiseren wordt er gebruik gemaakt van Google Mijn Bedrijf. Door middel van Google Mijn Bedrijf weet Google exact waar het bedrijf gevestigd is, wat het bedrijf doet en tot hoe laat het geopend is. De drie pijlers relevantie, afstand en aanwezigheid zijn uiteindelijk leidend voor local SEO.

 

 

Een intensief en doorlopend traject

We zeiden het al eerder: het algoritme van Google is continu aan verandering onderhevig. Om de snel veranderende ontwikkelingen bij te benen is up-to-date kennis onmisbaar. Daarbij is het van belang om bestaande campagnes continu te monitoren, analyseren en verbeteren. Dat maakt zoekmachine optimalisatie tot een doorlopend proces. Om een nummer één positie te blijven behouden is het van essentieel belang om aan de eisen van Google te blijven voldoen. Daarom is Traffic Today jouw zoekmachine optimalisatie partner voor de langere termijn.

Zoekmachine optimalisatie door Traffic Today

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en wat er nodig is om hoger in de zoekresultaten van Google te eindigen? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Antwerpen. Uiteraard is het voor ons ook geen enkel probleem om naar jou toe te komen. We luisteren graag naar je wensen en verwachtingen en vertellen je wat zoekmachine optimalisatie voor jouw onderneming zou kunnen betekenen!

cta-employee-particles
Julie staat voor je klaar!
Jouw website verbeteren voor zoekmachines?
Wat is jouw potentieel?

Wij helpen je graag op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Wat is jouw potentieel?

Nullam non odio tortor. Nullam at condimentum leo, vel dapibus arcu. Proin magna nunc, vehicula eget venenatis molestie, luctus aliquet sem.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.