Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wil je met je website of webshop een hogere positie behalen in de zoekresultaten van Google? Dan kunnen onze experts bij Traffic Today jou vast helpen bij jouw zoekmachine optimalisatie. SEO (Search Engine Optimization) is gericht op het verbeteren van je website voor Google.

Bij search engine optimization richten de werkzaamheden zich enkel op het organische, niet-betalende gedeelte van Google. Met behulp van technische optimalisatie, de juiste content, linkbuilding, lokale SEO, social media en conversie-optimalisatie wordt de positie van jouw website of webshop in Google verbeterd.

De voordelen van zoekmachine optimalisatie

  • Je vergroot de relevantie en vindbaarheid van je website
  • Je website verschijnt hoger in de zoekresultaten
  • Meer organisch verkeer naar je website
  • Grotere gebruiksvriendelijkheid voor je gebruikers
  • Meer bezoekers, leads en conversies

Het verschil tussen SEO en SEA

Vraag je je af wat het verschil is tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren? Het grote verschil met SEA (search engine advertising) is dat je bij SEO een hoge plek in de zoekresultaten moet verdienen door de juiste werkzaamheden te verrichten. Met SEA koop je een plek in de resultaten, waar dus minder werkzaamheden voor nodig zijn. Zoekmachine optimalisatie is hard werken, maar Traffic Today weet wat nodig is om een mooie positie te behalen voor jouw bedrijf. We helpen je graag om hoger te ranken met de juiste tools!

Zoekmachine optimalisatie is onmisbaar

Google maakt gebruik van een algoritme om waarde toe te kennen aan websites. Er zijn meer dan 200 factoren die hierin meespelen. Aan de hand van deze factoren kent Google je website een bepaalde ranking toe. Traffic Today is dagelijks bezig met de ontwikkelingen op het gebied van SEO en Google is continu bezig om het algoritme te optimaliseren. Om voorop te (blijven) lopen op het gebied van zoekmachine optimalisatie is het belangrijk om nieuwe ontwikkelingen tijdig te signaleren om zo de concurrentie te slim af te zijn.

Gelukkig weten we bij Traffic Today hoe we moeten blijven voldoen aan de veranderende eisen van Google. Onze online marketing specialisten zijn in staat om snel te schakelen en zorgen ervoor dat de zoekmachine optimalisatie werkzaamheden continu gemonitord en verbeterd worden. Als zoekmachine optimalisatie bureau is groei immers ons belangrijkste doel, en hoe kun je beter groeien dan door continu kritisch te blijven op je eigen werk?

Zoekmachine optimalisatie

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van zoekmachine optimalisatie zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

Wat valt er onder zoekmachine optimalisatie?

SEO is een verzamelnaam. Om zo sterk mogelijke organische resultaten te behalen – en dus om de vindbaarheid van je website te verbeteren – houdt Traffic Today zich bezig met verschillende werkzaamheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Hieronder lichten we deze zoekmachine optimalisatie werkzaamheden toe:

Technical SEO

De spider van Google crawlt door je website heen. Het is belangrijk dat deze spider van jouw website zo goed mogelijk kan lezen en begrijpen. Daarvoor moet de techniek van je website of webshop in orde zijn. De technische kant van de website of webshop is dan ook het fundament voor zoekmachine optimalisatie. Het Technical SEO team van Traffic Today analyseert de website of webshop vanaf de basis en brengt vervolgens verbeterpunten in kaart. Deze verbeterpunten worden, indien mogelijk, door Traffic Today zelf uitgevoerd en anders worden deze aandachtspunten als advies meegegeven aan de webbouwer. Up-to-date techniek is immers de basis van een sterke zoekmachine optimalisatie campagne.

Content

Om je doelgroep te bereiken is het belangrijk te weten waar de doelgroep naar op zoek is. Traffic Today kijkt naar de trends in de markt, zoekvolumes van specifieke keywords, de concurrentie en veel andere data die van belang is om sterke content te creëren. Sterke kwalitatieve content, gericht op zoekmachine optimalisatie, is onmisbaar voor een SEO campagne.

Traffic Today heeft ervaren SEO tekstschrijvers in dienst die precies weten hoe ze jouw webteksten optimaal moeten inrichten. Daarnaast is het mogelijk en zeer gebruikelijk dat eigen medewerkers de content creëren. Jij en je collega’s staan immers het dichtst bij het bedrijf en weten de identiteit van het bedrijf als geen ander te omschrijven. Wordt de content door het bedrijf zelf aangeleverd, dan staat Traffic Today je bij in het adviseren over de onderwerpen, zoektermen, de contentplanning, de contentpresentatie en meer.

Linkbuilding

Nog altijd zijn links een belangrijk onderdeel voor Google om waarde toe te kennen aan een website. Het aantal verwijzingen naar een website of pagina is een graadmeter voor de populariteit van die website. Er zijn verschillende indicatoren voor een sterk linkprofiel van een website. Relevantie en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste pijlers die Traffic Today hanteert bij het uitvoeren van linkbuilding werkzaamheden voor zoekmachine optimalisatie.

Local SEO

Lokale SEO is een belangrijk onderdeel geworden binnen Google. Door de opkomst van het mobiele zoekverkeer is het aanduiden van de exacte locatie van een bedrijf steeds relevanter. Google wil iemand die in de stad op zijn mobiel zoekt bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde winkel kunnen tonen. Om dit te realiseren wordt er gebruik gemaakt van Google Mijn Bedrijf. Door middel van Google Mijn Bedrijf weet Google exact waar het bedrijf gevestigd is, wat het bedrijf doet en tot hoe laat het geopend is. De drie pijlers relevantie, afstand en prominentie zijn uiteindelijk leidend voor local SEO.

Social Media

Het sociale medialandschap is enorm gegroeid in de afgelopen jaren. Platformen als Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter kunnen aanzienlijk bijdragen aan de resultaten van je website in de zoekresultaten. Google meet bijvoorbeeld de social shares en neemt deze mee in het bepalen van de populariteit van je website of webshop. Het integreren van social media kanalen in je website is dan ook een belangrijk element van zoekmachine optimalisatie.

Conversieoptimalisatie

Traffic Today houdt zich veelvuldig bezig met conversieoptimalisatie. Met conversieoptimalisatie zorgen we ervoor dat de bezoeker zo goed mogelijk door de website of webshop wordt geleid. De directe link tussen conversieoptimalisatie en zoekmachine optimalisatie is je in eerste instantie wellicht niet helemaal duidelijk, maar die is er wel degelijk. Google vindt het namelijk steeds belangrijker dat je bezoeker de weg goed kan vinden op jouw website. De verwachting is dat conversieoptimalisatie de komende jaren een steeds groter onderdeel zal gaan vormen van zoekmachine optimalisatie. On-page resultaten zijn een wezenlijk onderdeel van SEO.

Een intensief en doorlopend traject

We zeiden het al eerder: het algoritme van Google is continu onderhevig aan verandering. Om de snel veranderende ontwikkelingen bij te benen is up-to-datete kennis onmisbaar. Daarbij is het van belang om bestaande campagnes continu te monitoren, analyseren en verbeteren. Dat maakt zoekmachine optimalisatie een doorlopend proces. Om een nummer één positie te blijven behouden is het van essentieel belang om aan de eisen van Google te blijven voldoen. Daarom is Traffic Today jouw zoekmachine optimalisatie partner voor de langere termijn.

Zoekmachine optimalisatie door Traffic Today

Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen en wat er nodig is om hoger in de zoekresultaten van Google te eindigen? Traffic Today is dé SEO specialist voor het hogere KMO segment en helpt je graag verder. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op ons kantoor in Antwerpen. Uiteraard is het voor ons ook geen enkel probleem om naar jou toe te komen. We luisteren graag naar je wensen en verwachtingen en vertellen je wat zoekmachine optimalisatie voor jouw onderneming kan betekenen!

Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.