Dentius

Luisteren naar de klanten, dat is de sleutel achter het succes van de contentstrategie voor Dentius

Bekijk de case
case-top-particles
Dentius geoptimaliseerd door Traffic Today
Dentius
Dentius
Dentius
Dentius

“Luisteren naar de klanten, dat is de sleutel achter het succes van de contentstrategie voor Dentius”

Over Dentius

Dentius is een samenwerking tussen tandartspraktijken verspreid over heel België. Door praktijken te verenigen, kunnen tandartsen binnen de Dentius Groep meer investeren in kwaliteit, innovatie en dienstverlening.

In een ambitieuze groeistrategie kon natuurlijk online marketing niet ontbreken. Dagelijks zijn heel wat mensen op zoek naar een goede, betrouwbare tandarts, en niet verrassend maken ze daarbij gebruik van Google.

Wat deze opdracht zo uniek maakt, is dat het voor tandartsen in België niet toegelaten is om te ‘betaalde reclame’ te maken. Dat sluit technieken als social media advertising en adverteren in Google dus uit. De doelstellingen binnen onze samenwerking met Dentius, kunnen we dus uitsluitend realiseren met zoekmachineoptimalisatie en linkbuilding.

Vragen van klanten

De website van Dentius kreeg al aardig wat verkeer voor de start van onze samenwerking. De vraag die gesteld werd was dan ook: “Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we online blijven groeien?”

Het antwoord lag bij de klanten van Dentius zelf. Door te analyseren welke vragen zij stelden in hun zoektocht naar een tandarts, kwamen we te weten welke content we moesten voorzien. Iedereen vindt namelijk andere zaken belangrijk in een tandarts, en op die manier wisten we dan ook het verschil te maken en de online groei van Dentius opnieuw te lanceren. Dit leverde sinds de start van onze samenwerking in 2017 een groei van gemiddeld 83% in organische websitebezoekers op, en in 2019 zagen we zelfs een verhoging van 143% t.o.v. 2018! Door te focussen op de intentie van de bezoekers, wisten we ook het bouncepercentage te verlagen met meer dan 50%.

Linkbuilding

Dentius is intussen een autoriteit in hun sector. Ondertussen groeit de groep verder uit en zijn ze intussen de kaap van 30 praktijken overschreden.

Om die autoriteit door te trekken op online vlak, zetten ook in op linkbuilding. Sinds de start van onze samenwerking midden 2017, zorgen wij voor een constante uitbreiding van het backlinkprofiel met waardevolle links. In combinatie met een goede contentstrategie, slagen we erin om hoge posities te halen op de belangrijkste zoekwoorden.

Het is namelijk van groot belang om links te vinden die relevant zijn aan de sector, maar ook van goede kwaliteit zijn. Omdat Dentius zeer specifieke diensten heeft, worden potentiële links manueel onderzocht en is dit dus een complexe, intensieve opdracht. Met een goed plan van aanpak slagen we er desondanks in om het backlinkprofiel stelselmatig uit te breiden en de positie van marktleider te verstevigen.

Rapportage

Bij websites die geen producten verkopen, is het moeilijk om te meten welke aanvragen nu juist zijn geconverteerd naar nieuwe klanten. Om die reden is een correcte meting van resultaten enorm belangrijk. Zo worden bijvoorbeeld klanten die online een afspraak willen maken, verdeeld in nieuwe of terugkerende klanten. Die gegevens vergelijken we met de evolutie in direct searches, waardoor Dentius een transparant overzicht heeft van de resultaten van onze samenwerking.

Daarnaast hebben we speciaal voor Dentius een gepersonaliseerd dashboard samengesteld waarin alle resultaten overzichtelijk verzameld worden vanuit het meer complexe Google Analytics. Hiermee kunnen zijn de resultaten zelfs in real-time volgen, en zijn ze niet afhankelijk van onze eigen rapportages.

Resultaten in cijfers

+ %
organische bezoekers
- %
bouncepercentage
+
kwalitatieve backlinks

BTO

Vorige case

Trivest Software Group

Volgende case
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is mijn online potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.