Linkbuilding

Uiteraard wil je met jouw bedrijf de toppositie in de zoekmachines behalen. Er zijn uiteenlopende technieken die we daarvoor kunnen inzetten en één daarvan is linkbuilding. Met behulp van linkbuilding genereer je links naar je website, die jouw website meer autoriteit geven en daardoor noodzakelijk zijn voor een goede positie in de zoekresultaten. Naast het creëren van goede content is linkbuilding op dit moment één van de belangrijkste zaken voor zoekmachineoptimalisatie. Traffic Today is specialist in linkbuilding en zet een uitgebreid linkbuildingnetwerk voor je op! We vertellen je graag meer over deze interessante vorm van zoekmachine optimalisatie.

De voordelen van linkbuilding

 • Hogere rankings in de zoekresultaten
 • Links op relevante websites met veel bezoekers brengen meer relevante bezoekers naar jouw website
 • Verkregen links blijven vaak jaren staan
 • Je kan er op een duurzame manier concurrentievoordeel mee bereiken
 • Het helpt je relaties op te bouwen met andere bedrijven
 • Stimuleren meer organische bezoekers via Google

Hoe werkt linkbuilding?

Door middel van linkbuilding genereer je links naar je website. Door het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit van die links, krijg je een hogere autoriteit. Deze verhoogde autoriteit zorgt er mede voor dat je posities in de zoekmachines stijgen.

Linkbuilding is een vorm van off-page optimalisatie. Dat betekent dat de werkzaamheden bij linkbuilding buiten je eigen website gebeuren. Werkzaamheden en zaken die worden uitgevoerd op je website noemen we on-page optimalisatie. Voorbeelden van on-page optimalisatie zijn de optimalisatie van snelheid, het toevoegen van meta descriptions en het maken van een HTML-sitemap.

Linkbuilding

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van linkbuilding zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

De strategieën achter linkbuilding

Er bestaan verschillende linkbuildingstrategieën. Traffic Today kan je helpen bij het bedenken van een slimme strategie die ervoor zorgt dat andere websites naar jouw website willen linken. Op die manier zorgen we ervoor dat jij de hoogste autoriteit krijgt in de markt. Een belangrijke vraag hierbij is altijd: “Waarom zou iemand naar jouw website willen verwijzen, en waarom gebeurt dat op dit moment nog niet?”

Wil je je linkbuilding uitbesteden aan Traffic Today en ben je benieuwd hoe we te werk gaan? Om je een idee te geven van de diverse strategieën geven we je hieronder een aantal eenvoudige voorbeelden.

 • Relevante links plaatsen via onze partners

Traffic Today heeft als specialist in de online marketing branche door de jaren heen een groot netwerk aan partners opgebouwd met vele webpagina’s in beheer. Deze partners bieden ons de mogelijkheid om links te plaatsen op duizenden websites, gesorteerd per branche. Voorbeelden van deze pagina’s zijn goedlopende webshops voor een partnerlink, directories, blogs of lokale webgidsen.

 • Handmatige linktarget benadering

Het is ook mogelijk om voor de linkbuildingstrategie te kiezen waarbij er handmatig linktargets benaderd worden. Bij Traffic Today maken we targetlijsten op basis van het linkprofiel van de sterkste concurrenten. Door middel van actieve benadering proberen wij links te bemachtigen op de betreffende pagina’s. Zelf hebben wij sterke domeinen in beheer die we in kunnen zetten als ‘ruilmateriaal’. Dit zorgt voor een zeer hoge slagingskans voor het maken van een goede ‘deal’.

 • Bloggen op eigen netwerk en op het netwerk van partners

Bij Traffic Today beschikken we over een zeer uitgebreid eigen netwerk. Dit netwerk bestaat uit hoogwaardige domeinen met een hoge autoriteit en PageRank. Door kwalitatieve artikelen te schrijven over jouw dienst of product en deze te laten plaatsen op exact de juiste momenten, uiteraard met natuurlijke en gevarieerde anchorteksten (het stukje tekst dat je kunt aanklikken bij een link), voeren we effectieve linkbuilding uit voor jouw bedrijf.

Deze vorm van linkbuilding, ook wel artikel linkbuilding genoemd, zorgt voor een grote stijging in de autoriteit van het domein van jouw website. Dat komt doordat we naar jouw website verwijzen vanuit een artikel met relevante content dat geplaatst is op een domein dat al een hoge autoriteit heeft. Dankzij de inhoudelijke relevantie én het feit dat er een link naar jouw website staat op een domein met hoge autoriteit, zal jouw domeinautoriteit ook stijgen.

 • Blog- en forumreacties

Bij deze linkbuilding strategie gaan we reageren op diverse (relevante) blogposts en fora. Op die manier kunnen er eenvoudig nieuwe links gecreëerd worden. Bij Traffic Today gebruiken we software als MajesticSEO en MOZ om in kaart te brengen welke blogs en fora relevant en geschikt zijn voor een link.

Methode van plaatsen bij linkbuilding

Om door middel van linkbuilding een hoge positie te behalen in Google is het van belang om te weten waarmee Google rekening houdt. Behalve de kwaliteit en relevantie van inkomende links zijn er namelijk ook andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de manier waarop een link geplaatst wordt. Dit heeft te maken met een natuurlijke ‘groei’ van het linkprofiel en het gebruik van anchors. Door de links volgens de juiste methode te plaatsen krijgt Google de indruk dat inkomende links er op een natuurlijke manier bij zijn gekomen.

Organische linkbuilding

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het uitbreiden van het linkprofiel natuurlijk oogt, anders bestaat de kans dat Google het als spam gaat zien. Organische linkbuilding is het creëren van links op een natuurlijke manier. Het houdt in dat de links zijn ontstaan door middel van het delen van content op social media. De kans dat Google dit als spam gaat zien, is nihil.

Een andere succesvolle manier is interne linkbuilding. Dit houdt in dat je door middel van interne links een natuurlijk pad creëert voor je bezoeker om je website te bewandelen. Hiermee vergroot je de kans dat de bezoeker na het lezen van een stuk tekst op je website blijft hangen en verder klikt om meer content te lezen. Je kunt de bezoeker natuurlijk al de weg wijzen door middel van menuknoppen en buttons, maar de interne links zijn een extra tool om de bezoeker een handje te helpen. Bovendien creëer je door middel van interne linkbuilding een sterkere page rank voor de pagina waarnaar je verwijst.

Linkbuilding scan laten uitvoeren door Traffic Today

Ben je benieuwd naar het linkbuilding profiel van jouw bedrijf? Traffic Today voert graag een linkbuilding scan voor je uit, waaruit zal blijken hoe jouw linkprofiel scoort op kwantitatief en kwalitatief gebied. Het is ook mogelijk om het linkprofiel van de concurrentie inzichtelijk te maken, zodat jij kunt bepalen waar je staat in de markt. Daarenboven geeft het linkprofiel je een beeld van de groei in de afgelopen maanden.

Op basis van de scan die onze specialisten voor je uitvoeren kunnen we samen bekijken hoe we de komende maanden en jaren aan verdere uitbreiding van jouw linkprofiel kunnen werken. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat we ons natuurlijk niet enkel blind staren op de linkjes. Dit is immers een onderdeel van een complete en succesvolle SEO-strategie.

Linkbuilding in combinatie met andere technieken

Omdat we bij Traffic Today expert zijn in het complete online marketing plaatje, zit onze kracht in het combineren van diverse technieken. Daarom zien we linkbuilding niet als dé techniek om jouw bedrijf in de hoogste zoekmachineresultaten te krijgen, net zoals we ook conversieoptimalisatie, SEA en social media marketing niet beschouwen als één heilige techniek. De kracht van online marketing zit namelijk in het op de juiste manier combineren van verschillende technieken. Daarom is het van belang dat jouw online marketing specialist ervaring heeft op alle gebieden.

Gelukkig werken er bij Traffic Today alleen specialisten die de nodige ervaring en kennis hebben opgedaan. Zij voelen naadloos aan wat er voor jouw branche en – specifieker – voor jouw bedrijf nodig is om optimaal online te scoren. Zo kan linkbuilding bijvoorbeeld gecombineerd worden met een sterke social media strategie.

Traffic Today is jouw linkbuilding bureau

Heb je vragen over onze diensten, wil je meer weten over de methode van plaatsen van links, heb je interesse in linkbuilding in het buitenland of heb je interesse in een kennismakingsgesprek met één van onze specialisten? Wij geven je graag de informatie waarnaar jij op zoek bent. Ook als je je nog aan het oriënteren bent in de online marketing branche.

Neem daarom gerust contact met ons op voor een vrijblijvend telefonisch gesprek of een afspraak op locatie. Onze specialisten delen hun kennis graag en helpen je aan de informatie die je nodig hebt!

Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.