Dit is hoe we het doen

Linkbuilding

Linkbuilding als onderdeel van je marketingstrategie kan voor buitengewone resultaten zorgen – Op voorwaarde dat je hier de goede aanpak voor kiest.

Traffic Today is gespecialiseerd in linkbuilding en helpt ondernemers bij het realiseren van een ijzersterk linkprofiel dat bijdraagt aan online groei. Kunnen we jou hier ook in ondersteunen?

Vraag het Arnaud Onze ervaren Digital Marketeer

Waarom linkbuilding via Traffic Today?

Wij geloven dat linkbuilding de katalysator kan zijn van digitale groei. Met een sterke strategie en de juiste invulling behalen we samen online groei. En om onze expertise nog wat kracht bij te zetten, kun je rekenen op:

Een internationaal partnernetwerk
Een eigen ontwikkelde linkbuildingtool
Alle specialisten inhouse
Wil jij jouw ultieme online doel behalen? Je hebt je bestemming bereikt.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding in het kort: linkbuilding is het vergaren van interne of externe links naar de verschillende pagina’s op je website. Het doel van linkbuilding is dan ook om hoger te ranken in de resultaten van zoekmachines en meer verkeer naar je website te genereren.

Nu je weet wat linkbuilding in het kort is, nemen we je op deze pagina mee langs alle punten die van belang zijn voor een goede linkbuildingstrategie. Zoals gezegd is linkbuilding noodzakelijk voor een goede positie in de zoekresultaten. Door waardevolle links naar je website te verkrijgen, zal Google jouw website beter indexeren en dus eerder tonen bij relevante zoekopdrachten. Dat dit vervolgens veel effect zal hebben op het verkeer naar je website, mag duidelijk zijn.

Met behulp van linkbuilding bouwen we dus samen doelgericht aan digitale groei. Ga je de uitdaging met ons aan?

Start met een gratis linkbuildingscan
Doelgericht werken kan alleen wanneer je weet waar je vandaan komt. Het kan dan ook zeker geen kwaad om eens in kaart te brengen hoe jouw linkprofiel er op dit moment bij staat. Met onze uitgebreide linkbuildingscan ontdek je hoe jouw linkprofiel scoort op het gebied van kwantiteit en kwaliteit.

Bovendien brengen we het linkprofiel van je concurrenten in kaart; op die manier weet je precies waar je staat in de markt. Op basis van deze scan bepalen we samen wat de juiste linkbuildingstrategie is om jouw doelen te behalen – en of je ons het vertrouwen geeft deze strategie voor jou te realiseren.

Onze transparante werkwijze
Samen groei behalen, betekent transparant zijn naar elkaar. We nemen je mee in onze werkwijze en laten je zien welke stappen we zetten om ons gezamenlijke doel te behalen. Wat ons betreft is dit de enige manier om echt succes te behalen. Geen verborgen agenda’s, geen kromme constructies, maar gewoon transparant en duidelijk communiceren zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Wat linkbuilding betreft kun je het volgende van ons verwachten:

Professioneel advies en een analyse van jouw linkprofiel
Toegang tot een zeer uitgebreid (internationaal) partnernetwerk
Een passende en doelgerichte linkbuildingstrategie
Expertise op het gebied van linkbuilding tooling
Een maandelijkse rapportage
Kwalitatieve blogs ter ondersteuning van jouw linkbuilding
Aanvullende werkzaamheden ter ondersteuning van jouw online groei

Vraag linkbuildingscan aan
keyword
huidige positie
zoekvolume
bloemen bezorgen
2
90.500
houten vloer
1
14.800
rolgordijn
1
40.500
salontafel
1.
90.500
Bloempotten
1
22.100
Ledstrip
1
27.100
autoverzekering
2
90.500
schuttingen
1
33.100
Gratis linkbuilding check aanvragen!

Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

gratis Linkbuilding scan

Arnaud van Dyck

Digital Marketeer

Julie Marissen

Digital Marketeer | Teamlead

Hanne Haeldermans

Digital Marketeer

1. Analyse van jouw linkprofiel

Iedere linkbuildingstrategie begint met een nulmeting. Hoe is de situatie op dit moment en waar willen we heen? Een grondige analyse van jouw linkprofiel is dan ook noodzakelijk om een beeld te krijgen van de mogelijkheden van linkbuilding voor jouw website.

Uiteraard kun je het technische deel aan ons overlaten, maar het kan nooit kwaad om zelf ook wat kennis op te doen over linkbuilding. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten waar Google rekening mee houdt bij het bepalen van de posities van webpagina’s. De zoekmachine bijvoorbeeld naar de kwaliteit en relevantie van inkomende links maar ook naar de manier waarop deze links worden geplaatst. Het is noodzakelijk dat jouw links volgens een natuurlijk ogende manier worden toegevoegd, anders bestaat de kans dat Google je links als spam gaat zien. Wanneer er echter een link ontstaat doordat jouw content gedeeld wordt op social media of een externe website – omdat je inhoud blijkbaar relevant en deelbaar genoeg is – ontstaat een natuurlijke link. Google zal dit niet snel als spam zien. En naar deze natuurlijke linkbuilding streven we dan ook.

Een andere succesvolle manier om groei te behalen met deze marketingstrategie is interne linkbuilding. Hiermee wordt bedoeld dat je door middel van interne links op je website een natuurlijk pad creëert voor je bezoeker. Vanuit je hoofdpagina stuur je de bezoeker dieper je website in: van hoofdcategorieën naar subcategorieën naar producten. Met deze ‘broodkruimels’ blijft de reis van je bezoekers overzichtelijk en weten ze altijd waar ze zich op je website bevinden. Je vergroot op die manier bovendien de kans dat de bezoeker na het lezen van een pagina op je website blijft hangen en verder klikt om meer content te lezen. Naast menuknoppen en buttons zijn interne links ideaal om bezoekers wegwijs te maken op je website. Daarnaast draagt interne linkbuilding ook nog eens bij aan een sterkere pagerank van de pagina waar je naar verwijst.

3. Een passende en doelgerichte linkbuildingstrategie

Op basis van jouw linkprofiel analyse en de middelen voorhanden, bepalen we de juiste koers. Er bestaan verschillende linkbuildingstrategieën en niet iedere aanpak werkt voor ieder bedrijf. Daarom denken we actief met je mee over een passende strategie die bijdraagt aan jouw doelen. Hierbij leveren we echter niet in op snelheid; zodra je aangeeft Traffic Today als jouw partner in linkbuilding te kiezen, gaan we van start!

Eén van de strategieën die we vaak hanteren is het plaatsen van links op de webpagina’s van partners. Dankzij het nauwe contact en de goede ervaringen kunnen we links plaatsen op duizenden websites die we onderverdelen in verschillende branches. Voorbeelden van deze webpagina’s zijn goedlopende webshops voor een partnerlink, directories, blogs of lokale webgidsen. Iedere afzonderlijke link draagt zijn steentje bij aan het verhogen van jouw domeinwaarde.

Het is echter ook mogelijk om voor een linkbuildingstrategie te kiezen waarbij er handmatig linktargets benaderd worden. Traffic Today maakt dan targetlijsten aan op basis van het linkprofiel van jouw sterkste concurrenten. Door middel van deze actieve benadering proberen we links te bemachtigen op de desbetreffende pagina’s. Hierbij zetten we sterke domeinen die we in eigen beheer hebben in als ‘ruilmateriaal’ of bieden we andere links aan. Dit verhoogt de slagingskans! We zijn betrokken bij jouw doelstelling en zullen er te allen tijde voor zorgen dat jouw belangen voorop staan.

Linkbuilding

Nieuwsgierig geworden hoe we jou hoger in Google krijgen?

4. Linkbuilding tooling

We vinden het belangrijk dat we echte meerwaarde bieden voor onze klanten. Dit betekent dan ook dat we niet besparen op linkbuilding tools. Iedere dag houden we zaken in de gaten als de linkprofielen van jouw concurrenten en de prestaties van de strategie die we voor jou hebben ontwikkeld met de nieuwste tools en technieken. Met behulp van meetinstrumenten als MOX en Majestic doen we gedegen onderzoek zodat we vervolgens conclusies kunnen verbinden aan de analyses. Waarnemen, signaleren, reageren – om zo een linkbuildingstrategie te hanteren die voor optimaal resultaat zorgt.

Ook hebben we onze eigen hypermoderne linkbuilding tool ontwikkeld waarmee we snel en gemakkelijk verbindingen kunnen maken tussen jouw onderneming en onze partners. Mede dankzij deze eigen ontwikkelde linkbuilding software, zijn we in staat maatwerk linkbuildingstrategieën op te zetten die volledig aansluiten bij jouw doelstellingen. Onze linkbuildingspecialisten vertellen je graag meer over deze doelgerichte en digital-driven werkwijze.

Linkbuilding scan

Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

gratis Linkbuilding scan

Hoe werkt linkbuilding?

Zoals gezegd genereer je door middel van linkbuilding links naar je website. Door het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit van die links naar je website, krijg je een hogere autoriteit. Deze verhoogde autoriteit zorgt er mede voor dat je posities in de zoekmachines stijgen.

Linkbuilding is een vorm van offpage optimalisatie. Dat betekent dat de werkzaamheden bij linkbuilding buiten je eigen website om gebeuren. Bij linkbuilding worden er links van externe websites gegenereerd, om een zo goed mogelijk backlinkprofiel op te bouwen. Linkbuilding is één van de beoordelingscriteria van Google, waardoor linkbuilding effect heeft op de organische posities in de zoekmachine.

5. Een maandelijkse rapportage

Om onze transparante werkwijze inzichtelijk te maken, en jou in staat te stellen onze werkzaamheden te volgen, ontvang je iedere maand een uitgebreide rapportage uit handen van jouw linkbuilding contactpersoon.

In deze maandelijkse rapportage zoomen we onder andere in op de Trust Flow, Domain Authority en de Organic Traffic van je website. Je ziet in één oogopslag wat onze werkzaamheden teweegbrengen en waar aandachtspunten ontstaan. Op die manier kun jij je blijven richten op je bedrijf en vergroten wij intussen jouw online bereik.

6. Kwalitatieve blogs ter ondersteuning van jouw linkbuilding

Om de autoriteit en posities van je website te verhogen, is kwalitatieve content van groot belang. Dit geldt zowel voor de content op je eigen website als de content die je op externe platformen plaatst. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan relevante en kwalitatieve blogs die een link bevatten naar één of meer van jouw webpagina’s en op externe partnerwebsites worden geplaatst. We hebben een groot team ervaren content marketeers in huis dat jouw blogs vakkundig en met veel plezier schrijft. Hier hoef je dus nooit naar om te kijken.

Deze vorm van linkbuilding, ook wel artikel linkbuilding genoemd, zorgt voor een stijging van de autoriteit van het domein van jouw website. Dat komt doordat we naar jouw website verwijzen vanuit een artikel met relevante content dat geplaatst is op een domein dat al een hoge autoriteit heeft. Dankzij de inhoudelijke relevantie én het feit dat er een link naar jouw website staat op een domein met hoge autoriteit, zal jouw domeinautoriteit ook stijgen.

 • Bouwen aan een kwalitatief backlinkprofiel
 • Stabiele organische positie
 • Meer organische bezoekers naar je website
 • Je website verschijnt hoger in de zoekresultaten
 • Winnen van de concurrentie
 • Hogere relevantie van je website

7. Linkbuilding in combinatie met andere technieken

Linkbuilding staat vaak niet op zichzelf. Als specialist op het gebied van online marketing, weten we bij Traffic Today als geen ander dat het vaak de combinatie is van diensten zoals linkbuilding en zoekmachine optimalisatie die snelle groei bewerkstelligt. Daar zit de kracht van online marketing en tevens onze eigen kracht!

We beschouwen linkbuilding dan ook niet als dé techniek om jouw bedrijf in de topposities van Google te krijgen, net zoals we ook conversie-optimalisatie, zoekmachine adverteren of social media marketing niet zien als een opzichzelfstaande succesfactor. Het feit dat we specialisten in huis hebben voor iedere discipline binnen online marketing, zorgt dan ook voor een doortastende en allesomvattende aanpak van jouw groeistrategie.

Onze specialisten voelen naadloos aan wat er voor jouw branche en – specifieker – voor jouw bedrijf nodig is om online optimaal te scoren. Samen besluiten we welke strategie we gaan hanteren om vervolgens plankgas te geven!

Onze linkbuilding mogelijkheden

 • Internationale linkbuilding
 • Nederlandse linkbuilding
 • Duitse linkbuilding
 • Engelse linkbuilding
 • Franse linkbuilding
 • Spaanse linkbuilding

Traffic Today als jouw partner in linkbuilding

Digital. Growth. Together. Daar draait het om bij Traffic Today. Dit betekent dat we betrokken zijn bij de online groei van onze klanten en alles op alles zetten om hier de beste resultaten uit te halen. Dit doen we doelgericht en met een sterke focus op digitale verbinding, doelstellingen en betrokkenheid. Maar bovenal doen we het samen – met jou en met elkaar.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van linkbuilding voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Telefonisch, digitaal of op locatie? Laat ons gewoon weten wat jou uitkomt, we zijn de moeilijksten niet. We leren jou en je bedrijf graag kennen en gaan samen op zoek naar de grenzen van jouw groeipotentieel.

Veelgestelde vragen over linkbuilding

🔗 Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een vorm van offpage optimalisatie. Dat betekent dat de werkzaamheden bij linkbuilding buiten je eigen website om gebeuren. Bij linkbuilding worden er links van externe websites gegenereerd, om een zo goed mogelijk backlinkprofiel op te bouwen. Linkbuilding is één van de beoordelingscriteria van Google, waardoor linkbuilding effect heeft op de organische posities in de zoekmachine.

🔙 Hoe werkt linkbuilding?

Om door middel van linkbuilding een hoge positie te behalen in Google is het van belang om te weten waarmee Google rekening houdt. Behalve de kwaliteit en relevantie van inkomende links zijn er namelijk ook andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de manier waarop een link geplaatst wordt. Dit heeft te maken met een natuurlijke ‘groei’ van het linkprofiel en het gebruik van anchors. Door de links volgens de juiste methode te plaatsen krijgt Google de indruk dat inkomende links er op een natuurlijke manier bij zijn gekomen.

📈Waarom linkbuilding uitbesteden?

Wil je je linkbuilding uitbesteden aan Traffic Today en ben je benieuwd hoe we te werk gaan? Om je een idee te geven van de diverse strategieën geven we je hieronder een aantal eenvoudige voorbeelden:

 • Relevante links plaatsen via onze partners
 • Handmatige linktarget benadering
 • Bloggen op eigen netwerk en op het netwerk van partners
 • Blog- en forumreacties
📊 Wanneer zie je resultaat van linkbuilding?

De eerste resultaten van je linkbuilding strategie kun je doorgaans binnen 2 tot 3 maanden verwachten – mits je website de juiste basis biedt. Zonder de juiste website techniek en/of content zal linkbuilding weinig verschil teweegbrengen. Zorg dus altijd eerst voor een goede basis.

🧰 Welke linkbuilding tools zijn er?

Er zijn heel veel linkbuilding tools op de markt met ieder unieke voor- en nadelen. De meeste tools zijn bijvoorbeeld geschikt om backlinks te checken terwijl andere tools juist een overzichtelijke linkbuilding scan aanbieden. Om het onszelf en onze klanten makkelijker te maken, hebben we bij Traffic Today een eigen overzichtelijke tool ontwikkeld die alles bevat wat wij noodzakelijk achten voor optimaal resultaat.

➕ Waarom is linkbuilding belangrijk?

Zoekmachines baseren de meest relevante resultaten op diverse factoren. Eén van deze factoren is de autoriteit van je website. Om deze autoriteit op een natuurlijke manier te verhogen, is linkbuilding essentieel. je kunt linkbuilding dan ook zien als gereedschap om het totaalplaatje van je website kloppend te krijgen.

🧍 Voor wie is linkbuilding?

Linkbuilding is eigenlijk voor iedere website een goede aanvulling op de groeistrategie. Of je nu een webshop hebt, een website of zelfs alleen een blog – met linkbuilding zorg je voor verbeterde posities in Google en uiteindelijk meer verkeer.

💸 Wat kost linkbuilding?

Er zijn verschillende mogelijkheden om linkbuilding uit te voeren. Enerzijds kan het gratis, door zelf linkjes aan te vragen bij websites. Anderzijds kan dit betaald door een prijs per aangevraagde link te betalen. Afhankelijk van je doelstelling wordt de linkbuildingstrategie bepaald en daarmee ook het linkbuildingbudget.

Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.