Dit is hoe we het doen

Technische SEO

Wil jij een hogere positie in Google bemachtigen aan de hand van technische SEO?

De specialisten van Traffic Today helpen jou graag! Technische SEO zit in ons bloed: door jouw wensen te combineren met onze vakkennis, behalen we de beste resultaten voor jouw bedrijf. Middels de factoren van technische SEO passen we je website aan, waardoor deze gebruiksvriendelijker is en een hogere positie in Google zal behalen.

Ben jij benieuwd hoe we technische SEO voor jouw bedrijf in willen zetten? Kom in contact! Eén van onze ervaren SEO-marketeers bespreekt het graag met je.

Vraag het Steven Onze ervaren Digital Strategist | Directeur

De basis van vindbaar zijn in de zoekresultaten is natuurlijk je website die live staat. Deze dient technisch ook aan een aantal voorwaarden te voldoen om als goede basis te kunnen fungeren. Traffic Today weet seo optimalisatie te realiseren bij jouw website en helpt je daar graag bij. Voor praktische tips kun je onze technische SEO optimalisatie cheatsheet downloaden.

De voordelen van technische SEO optimalisatie

 • Zichtbaarheid op verschillende apparaten verbetert
 • De structuur van je website verbetert
 • De snelheid van je website gaat omhoog
 • De gebruiksvriendelijkheid van je website gaat omhoog
 • Hogere ranking in Google
 • Betere uitstraling in Google

Heeft mijn website een goede basis van technische seo optimalisatie?

De basis van een website is de codetaal waaruit de website is opgebouwd. Google stelt eisen aan de code, omdat zij door deze code heen crawlen (lezen) en van daaruit bepalen wat de inhoud van de website is. Hoe helderder de code, hoe makkelijker Google hier doorheen komt en kan bepalen of de content aansluit op de zoekopdracht in de zoekmachine. Hoe beter de technische basis voor technische seo optimalisatie in elkaar steekt, hoe hoger de kans op een hogere ranking in zoekmachines. Daarnaast maakt een goede basis van technische seo optimalisatie jouw website responsive, wat betekent dat jouw website op elk apparaat (mobiel en desktop) goed weergegeven wordt.

Met tools als Screaming Frog analyseert Traffic Today aan het begin van het traject standaard de website op duplicaties, redirects, sitemaps, gebroken links, robots.txt en response codes. Als dit goed staat (mits de code ook clean is), kunnen we spreken van een goede basis, al zijn we er dan zeker nog niet.

Technische SEO optimalisatie

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van technische SEO optimalisatie zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

Gestructureerde data

We willen Google zoveel mogelijk voeden met informatie van de website. Met behulp van gestructureerde data kan Traffic Today informatie markeren zodat de zoekmachines deze beter begrijpen. Informatie als getallen (telefoonnummers, postcodes, prijzen en openingstijden) zijn enkel cijfers wanneer deze niet voorzien worden van gestructureerde gegevens. Wanneer dit op de juiste manier wordt gemarkeerd, kan bijvoorbeeld Google dit lezen als de daadwerkelijk informatie, zoals die bedoeld is voor de bezoeker. Een goed voorbeeld van gestructureerde gegevens zijn de beoordelingen die in de zoekresultaten worden weergegeven met sterren en beoordelingscijfer. Een aantal categorieën die gemarkeerd kunnen worden met gestructureerde gegevens zijn:

 • Lokale bedrijfsinformatie
 • Recensies
 • Artikelen en nieuwsartikelen
 • Producten
 • Personen
 • Website gegevens

Krijg een snelle website

De snelheid van websites is een onderdeel dat niet onderschat mag worden. Trage websites of traag ladende pagina’s worden vaak afgesloten door bezoekers. Traffic Today kan de snelheid van websites vergroten door afbeeldingen te optimaliseren, content bovenaan te minimaliseren en de cache-instellingen van de website zo in te stellen dat bezoekers zich niet storen aan de laadtijd.

Net een stapje verder

Naast de website technisch correct neer te zetten om vindbaar te zijn in zoekmachines, zijn er ook technische aspecten die door Traffic Today opgepakt kunnen worden om meer inzicht te krijgen in data. Zo kunnen conversiemogelijkheden binnen de website meetbaar worden gemaakt. Denk hierbij aan het bijhouden van de formulieren die worden ingevuld tot aan het bijhouden van downloads of het bijhouden van het aantal bekeken YouTube video’s die zich op de website bevinden. Door het plaatsen en koppelen van scripts kunnen bijvoorbeeld AdWords biedingen worden geautomatiseerd. Wil je helemaal de diepte in gaan? Dan laten we de biedingen aanpassen op basis van data die vanuit de website wordt bijgehouden per bezoeker en wordt doorgeschoten naar Google Analytics. Meer weten? Bel of mail ons gerust, we helpen je graag verder.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.