Blog - 16 oktober 2023

Wat is een lead magnet? (+ 35 voorbeelden)

Leads… Waar ze in de e-commerce meer gefocust zijn op conversies, zijn leads hetgeen waar het allemaal om te doen is in de B2B-markt. Afhankelijk van de branche waarin je opereert, is het niet altijd makkelijk om de leads aan te trekken. Met lead magnets hebben we daar wat op bedacht in de digital marketing. Het achtervoegsel van lead magnets licht al een klein tipje op van de sluier, maar in dit blog gaan we dieper in op de betekenis van een lead magnet en geven we je wat voorbeelden. Succes met het aantrekken van leads!

Definitie lead magnet

Een lead magnet is een marketinginstrument waarbij je een service, stukje informatie of product gratis weggeeft in de hoop dat de ander zijn contactgegevens achterlaat. De lead magnet wordt o.a. gebruikt voor het verzamelen van mailadressen, zodat er gestart kan worden met e-mailmarketing.

De voordelen van deze vorm van leads aantrekken

Leads aantrekken met behulp van dit marketinginstrument, is niet zonder reden. Lead magnets neem je in overweging zodat je:

  • Een e-maillijst kan opbouwen: deze vorm van marketing helpt je bij het verzamelen van e-mailadressen van potentiële klanten, waardoor je een waardevolle lijst van leads kunt opbouwen.
  • Concurrenten de baas bent: niet alle bedrijven maken gebruik van lead magnets, dus door dit wel te doen, kun je jezelf onderscheiden van de concurrentie.
  • Je doelgroep beter in ‘bakjes’ kan plaatsen: segmentatie, zoals dit proces ook wel genoemd wordt, maakt het makkelijker om je te richten tot een bepaald deel van je doelgroep. Gerichtere marketing, gerichtere boodschap.
  • Het vertrouwen van je klanten wint: lead magnets roepen vaak een positief gevoel op bij je klanten. We zijn dol op gratis benefits en daar kun jij van profiteren met lead magnets!

35 voorbeelden van lead magnets

Hopelijk weet je nu beter wat een lead magnet is. Om het nog concreter te maken, heeft Traffic Today hieronder een lijst gemaakt van 100 voorbeelden van lead magnets. Dat moet vast genoeg inspiratie bieden!

  1. Gratis e-book (of een deel ervan)
  2. Whitepaper
  3. Checklist
  4. Unieke kortingscode voor de eerste bestelling
  5. Infographic
  6. Gratis cursus
  7. Webinar
  8. Gratis proefperiode (op een tijdschrift of service
  9. Template
  10. Gratis samples of stalen (zoals kleurstalen bij gordijnen)
  11. Inspiratieboek
  12. Video uitleg
  13. Exclusieve koopavond na inschrijving
  14. Gratis scan (zoals een SEO of Ads scan)
  15. Exclusieve podcast voor klanten
  16. Nieuwsbrief met laatste updates uit de markt
  17. Voorrang in online wachtrij voor tickets
  18. Template
  19. Cheatsheet
  20. Q&A sessie
  21. Adviesgesprek bij jou thuis
  22. Visualizer (zoals verf of meubels
  23. Excel-sjablonen
  24. Achtergrondverhalen
  25. Handleiding
  26. Calculator
  27. Downloadbare wallpapers
  28. Presale actie
  29. Gratis templates voor sociale media
  30. Gratis merchandising
  31. Toegang tot een online community
  32. Tijdelijk gratis upgrade
  33. Voorraadupdate (bij ontbreken gewenste maat)
  34. Gratis producttest (proefslapen van een bed)
  35. Beperkte oplage

Hulp bij online marketing?

Is online marketing abracadabra voor jou, maar geloof je er wel stellig in? Maak het jezelf gemakkelijk en besteed je online marketing uit aan Traffic Today. Als performance agency helpen wij jou graag verder met SEO, SEA, Content, Linkbuilding, Social Ads en ga zo maar door. Maak gebruik van onze expertise.

Black hat SEO: dit betekent het (+ voorbeelden)

Vorige blog

Facebook Blueprint: leren van Meta zelf!

Volgende blog