YouTube: de grootste aanbieder van online video’s. Dankzij dit kanaal kun je persoonlijk, maar zeker ook als bedrijf, makkelijk video’s uploaden en delen. De laatste jaren is zakelijk vloggen bijvoorbeeld erg populair geworden. Deze vlogs plaats je op YouTube. Wil je ook gezien worden? Kies er dan voor je eigen YouTube kanaal op te zetten. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen nood, laat het aan ons over en wij zetten YouTube succesvol in voor je bedrijf.

De voordelen van Youtube

 • YouTube is de grootste zoekmachine na Google
 • Video’s komen hoger terecht in zoekresultaten
 • YouTube is gemakkelijk in gebruik
 • Sommige dingen moet je zien ipv lezen
 • Video’s worden vaker bekeken dan andere media
 • Video’s zijn eenvoudig te delen via andere kanalen

Net als andere social media zoals Instagram, LinkedIn en Facebook is ook YouTube gratis. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en een goed profiel aanmaken. Iedere video die je toevoegt heeft een titel, categorie en korte beschrijving. Ook kunnen er zogenoemde tags toegevoegd worden. Dit zijn zoekwoorden die relevant zijn voor je video. Je kunt het zo instellen dat video’s toegankelijk zijn voor iedereen of voor bepaalde groepen.

YouTube

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van Youtube zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

Video’s of vlogs op YouTube plaatsen

Er zijn een aantal punten waarmee rekening gehouden moet houden als je video’s plaatst op YouTube. We stippen ze graag even aan.

 • Planning

Een goed begin is het halve werk. Om YouTube goed in te zetten is werken met een planning een must. Om je bereik te vergroten is het van belang om regelmatig een nieuwe video te plaatsen. Om overzicht te houden is het verstandig om te werken volgens een planning.

 • Afspeellijst

Wist je dat zakelijke vlogs beter gevonden worden als ze toegevoegd zijn aan een afspeellijst? Maak daarom minimaal één afspeellijst om je videomateriaal aan toe te voegen.

 • Complete invulling

Om te zorgen voor een betere ranking dien je er goed op te letten dat je alles goed en compleet invult. Het is verstandig om een lange beschrijving te plaatsen bij de video. Kies daarnaast voor ongeveer tien relevante tags. Vergeet ook vooral je bedrijfsnaam niet.

 • Likes en comments

Succes gaat in dit geval ook gepaard met likes en comments. Video’s die veel likes en reacties ontvangen komen namelijk boven filmpjes te staan die weinig likes of comments hebben. Ook belangrijk: interactie aangaan met de mensen die reageren onder video’s.

 • Delen

Likes zijn niet altijd vanzelfsprekend. Voordat men er überhaupt op kan reageren moeten je video’s gezien worden. Door je zakelijke video’s te delen breng je ze onder de aandacht. Verschillende andere social media kanalen zijn hier geschikt voor.

Starten met YouTube?

Wil je meer weten over YouTube en hoe je het effectief kunt inzetten voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op of informeer naar onze YouTube training. Hierin vertellen we je alle ins en outs en hoe je zelf aan de slag kunt gaan om jouw video’s beter vindbaar te maken. Het bijhouden van een eigen YouTube kanaal neemt veel tijd in beslag. Heb je deze tijd niet? Schakel ons in en wij nemen je deze taak graag uit handen!

Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de één werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.