Zet de volgende stap met

Tree testing

Naast card sorting is ook tree testing een goede techniek om in kaart te brengen of gebruikers eenvoudig door je website kunnen navigeren. Het geeft je inzicht in de navigatie en vindbaarheid van je website.

Tree testing zet je in om de volgende vragen te beantwoorden:

  • Vinden gebruikers de gewenste informatie?
  • Vinden gebruikers de informatie onmiddellijk zonder telkens terug te moeten kijken?
  • Vinden de gebruikers de info snel zonder na te moeten denken?

De voordelen van tree testing

  • Perfecte aanvulling op card sorting
  • Snel resultaat
  • Simpel te organiseren
  • Begrijpelijk
  • Low tech en flexibel
  • Er kunnen veel mensen bij het ontwerpproces worden betrokken

 

Wil je weten of je huidige menustructuur logisch is voor je doelgroep? Zet dan tree testing in. Bij Traffic Today maken we hiervoor gebruik van een online tool, waarin we de menustructuur kunnen weergeven.

Een deelnemer ziet enkel het hoofdmenu en krijg een opdracht op bepaalde informatie te zoeken. Hij klikt vanuit de hoofditems door naar wat voor hem het meest logisch is. Op deze manier meet je hoe goed gebruikers items kunnen vinden. Als dit niet het geval is kunnen we het menu opnieuw en beter indelen.

Tree testing

Hey, ben je daar nog?

Mooi, dat betekent dat je de content zo interessant vond dat je door blijft lezen!

Maar als we heel eerlijk zijn, dan staat de volgende content er eigenlijk alleen om goed gevonden te kunnen worden 😉

Wil je direct weten wat de mogelijkheden van tree testing zijn voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten!

Wat is het verschil tussen tree testing en card sorting?

Tree testing wordt ook wel als reverse card sorting genoemd. Bij card sorting krijgen deelnemers een lijst met items en wordt ze gevraagd deze te groeperen op een manier die zij logisch vinden. Op deze manier hebben de testdeelnemers de verantwoordelijkheid om hun eigen categorieën en groepen te creëren op de manier waarop zij logisch achten.

Bij tree testing wordt het als het ware omgedraaid door in plaats daarvan testers te vragen om met een bestaande reeks categorieën te werken en te markeren waar zij denken dat een item het meest waarschijnlijk zal worden gevonden.

Het meest logische is om card sorting voor tree testing te laten plaatsvinden. Het is zelfs zo dat tree testing een goede manier is om de resultaten van card sorting te evalueren.

De voordelen

Tree testing maakt het mogelijk om navigatieproblemen in je website of app te identificeren. Je kunt op deze manier analyseren waar een websitebezoeker informatie verwacht, waarnaar hij op zoek is en op basis van deze informatie verbeteringen aanbrengen op je website of app. Een groot voordeel van tree testing is dat het relatief snel uit te voeren is, dus is het ook gemakkelijker om variaties van een sitestructuur te testen en de resultaten te vergelijken.

Wil je meer weten over tree testing? Neem contact op met Dominique, zij vertelt je er graag meer over.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is jouw potentieel?

Geen enkel bedrijf is hetzelfde, wat voor de Ă©Ă©n werkt hoeft niet per se een succes strategie voor de ander te betekenen. Wil je weten waar jouw kansen liggen? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.