Welvaere

Hoe linkbuilding voor snelle groei zorgde bij Welvaere

Bekijk de case
Welvaere
Welvaere
Welvaere
Welvaere

Begin campagne

Welvaere verzekerde zich begin 2021 van de marketing diensten van Traffic Today. Deze partij is gevestigd in het Gelderse Nijkerk en maakte zo’n groeispurt door, dat het niet kon wachten om extra stappen vooruit te zetten. Zo kwam Welvaere uit bij Traffic Today.

Welvaere is een grote speler in de wellness wereld en wordt sinds de oprichting in 2012 geroemd om haar handgemaakte hottubs, barrelsauna’s en overige wellness accessoires. Ben jij nieuwsgierig wat onze dienstverlening heeft opgeleverd voor Welvaere? In deze case geven we je alle ins en outs.

Jorrit van Ginkel is marketing manager bij Welvaere en is ons aanspreekpunt bij de wellness gigant. In deze video zie je hoe reusachtig de opslag is van het bedrijf, wat Welvaere zo aangenaam vindt aan de samenwerking en meer.

Op het moment dat Welvaere bij Traffic Today aanklopte om een deel van haar marketing werkzaamheden uit te besteden, begonnen onze marketeers eerst met het maken van een technische audit. Kort daarna volgde een analyse van het linkprofiel.

Om de vaart in het traject te houden, volgde daarna het inzetten van linkbuilding. Doelstelling hierbij was om een beter backlinkprofiel te creëren voor de gigant in hottubs. Traffic Today zocht een passende combinatie tussen sponsorlinks en bloglinks, zodat er een zo’n natuurlijk mogelijk profiel gerealiseerd kon worden. In de resultaten hiernaast kun je goed zien hoe linkbuilding in een korte tijd zijn vruchten heeft afgeworpen voor Welvaere.

Een overzicht van de resultaten

De marketing werkzaamheden van Traffic Today vielen dusdanig goed in de smaak bij Welvaere, dat het bedrijf ook een beroep deed op de consultancy van onze marketeers. Marc Koopmans doorliep hierbij wekelijks de website en droeg de punten aan bij Welvaere die gewijzigd moesten worden om een slag te slaan.

Key word
Land
Positie begin
Positie huidig
Zoek volume
Fasssauna
DE
32
5
60.500
IJsbad
NL
50
1
1500
Hottub
NL
6
1
33.100
Barrel sauna
BE
53
5
2400
Hottub
BE
33
1
12.100

Consultancy

Toen al snel bleek dat de aanpak van Traffic Today doeltreffend was, werd Traffic Today eveneens betrokken bij het in goede banen leiden van de release van Icetubs. Vanwege de goede resultaten bij Welvaere, mocht Traffic Today ook hier de linkbuilding op zich nemen.

Dit is een aftakking van Welvaere die zich toespitst op ijskoude baden, die de doorbloeding bevordert op het moment dat de gebruiker erin plaatsneemt. Ook deze campagne ging voortvarend van start, want binnen een mum van tijd groeiden we met de keywords ‘ijsbad kopen’, ‘ijsbad’, ‘icetubs’ en ‘icetub’ naar de koppositie. Precies zoals we voor ogen hadden!

Vanwege de mooie behaalde groei online in zowel Nederland, Duitsland als België, werd er in november 2021 een fonkelnieuwe showroom geopend in België. Hiermee hoopt Welvaere haar klanten nog beter op hun wenken te bedienen.

De Belgische markt had nog veel potentieel voor Welvaere. Hier moest het bedrijf opbotsen tegen één grote speler. Toch slaagde Traffic Today er ook hier in om een mooie organische groei voor Welvaere te creëren.

In de grafiek hieronder zien we dat de groei van de organische zoektermen, die op de eerste tot derde positie in Google verschijnen, sinds januari 2021 sterk gestegen is. Welvaere behaalt voor ‘hottub’, ‘hottub kopen’, ‘hot tub kopen’ en ‘hottub België’ in België een toppositie in de organische zoekresultaten en bereikt zo ook in deze markt een groot zoekvolume.

Verder zien we ook dat het backlinkprofiel sterk is gegroeid. Dit noemen we de domein rating van de website. Traffic Today verzamelde verschillende interne & externe links die naar de pagina’s van welvaere.be leidden. Zo realiseerde we een hogere ranking in de resultaten van de zoekmachines aan de hand van linkbuilding.

Ook zorgde Traffic Today voor een stevige groei in de verwijzende domeinen voor welvaere.be. In bovenstaande grafiek zien we deze gelijkmatige groei overheen het laatste jaar. Deze stijging in verwijzende domeinen geeft aan dat de website relevant blijft voor de markt, wat de zoekmachines natuurlijk erg graag zien!

Zo zette Traffic Today voor de Belgische markt vooral in op het groeien in de posities voor organische zoektermen waarop Welvaere gevonden wil worden, en verstevigde ze ook het backlinkprofiel van welvaere.be. Dit alles zorgde ervoor dat Welvaere ook in België hun plaats in de online markt konden opeisen.

cta-employee-particles
Eline staat voor je klaar!
Heb je een vraag?

Ibizamode

Vorige case

Bedtextielonline

Volgende case